De mystiske bakker i Tibet

Mange mennesker besøger Tibet med udsigt over Mount Everest, Khang-La eller Lhotse. Disse er alle utrolige, ikoniske billeder. Everest Base Camp, der ligger på grænsen mellem Nepal og Kina, er, hvor folk starter deres stigning til Everest Base Camp. Selv om nogle kan have bestebejlet Everest, Khang-La, eller Lhotse med deres egne fødder, er der en anden Everest at erobre: Den mystiske bakker i Tibet.

Tibet er faktisk en kraftig vulkan beliggende under Himalaya. Dette navn bogstaveligt betyder “Happy Valley” og tusinder og atter tusinder af stenede bakker, snoede floder alle synes at legemliggøre denne følelse. Himalaya løber gennem de stenede områder, herunder Ayeyawaddy-floden. Den smukkeste canyon i verden og ideel til klatring eller trekking, Tibet er også den mindst kendte. Kulturen har en rig historie og er en af de mest mystiske i verden. Nomader bærer stadig Wyssos og klæder, der afspejler det tøj, de plejede at bære. Nomader tænder deres ild ved at sidde i en af gund kredsede med stjerner. Athom af stjerner, der bevæger sig år efter år.

Før Folkerepublikken Kina åbnede Tibet mod vest, var der et presserende behov for turisme i Tibet. Siden 1950 havde Tibet været under kinesisk besættelse. I det store og hele slog den politiske åbning først rod i 1980, da Folkerepublikken Kina var vært for den. Tibetanerne var vært for De Olympiske Lege i Lhasas hellige haller i 2010. De viste et niveau af gæstfrihed, der er sjældent i andre dele af kloden. Den nepalesiske vært for Mount Everest Base Camp, som omfattede den spektakulære Annapurna og Everest base camps (EBC), var den største nogensinde tilstrømning af bjergbestigere til lejren i en højde af 5000m. Den nepalesiske befolkning ønskede at se bjergets uspolerede ansigter, men urolighederne havde forhindret dem i at se det. Det var især opmuntrende at være vært i juni og juli.

Jeg forventede at holde varmen, men dagene var varmere end nætterne. Disse nye tøj var komfortable og tandbeskyttere i te butikken koste omkring $ 20,00 detail. Jeg var lidt mere vant til størrelsen af de steriliserede spande, hvor toiletartiklerne blev opbevaret.

På dag 4 blev vi taget fra vores telte og satte dem ned næste morgen. Vi ankom til lejren omkring klokken syv eller otte om morgenen. Da vi nærmede os, så vi, at alle gjorde deres nedstigning til bruserne. En zebra gik stille og roligt langs vejen uden for vores autocamper. Da de gik, bragte et andet par klæder. De vaskede dem i floden. Jeg ønskede at deltage i vask, men det var svært at få alle til at vaske deres ansigt grundigt, så jeg koncentrerede mig om at give vaskeposer til dem, der allerede var i vandet og havde travlt med at vaske væk morgenens dug. Jeg afleverede taskerne til den ældste kvinde, jeg så, som vaskede hendes ansigt og hænder. Hun kunne også tømme hendes maveindhold for at undgå at komme i kontakt med mine hænder. Hun tørrede øjnene med et lommetørklæde, da hun gjorde det, glemmer mig. At vaske noget andet er spild af tid.

Da de ældste og børnene forlod lejren, følte jeg intet andet end en følelse fuldstændighed, da de fulgte thetlefallas, at de havde planlagt. Da de forlod lejren, tænkte jeg på de vævede siv og vejen for altre og billederne af dyr, Melasse barsges og trommesporene, der indkapslede de gamle flokkes liv. Da jeg så dem spille i greens, vinke og følge deres forældres anvisninger, følte jeg intet andet end stolthed.

Reflektere over mine oplevelser på dette område, føler jeg mig tvunget til at fange sin skønhed, før den forsvinder. Jeg ved også, at jeg gjorde alt, hvad jeg kunne med de tilgængelige oplysninger.

Skriv kommentar